Maat- en vakwerk voor attractiepark Toverland

Gepubliceerd op: 10 juli 2023

 

 

Attractiepark Toverland

De uitdaging, het bezoek en de oplossing

Met trots heeft Rimax deel uit mogen maken bij de bouw van een nieuwe attractie bij attractiepark Toverland. Voor de bouw van deze nieuwe attractie Pixarus werd naar een oplossing gezocht voor de scheiding tussen in- en uitgaande bezoekers. Dit wordt op het park al bij meerdere attracties gedaan door middel van vaste houten palen met kettingen er tussen, alleen de uitdaging bij deze nieuwe attractie was de toegankelijkheid. De toegang tot attractie Pixarus moest niet alleen voor voetgangers toegankelijk zijn maar ook voor zwaar materieel zoals een heftruck. Dit had te maken met het onderhoud aan de attractie welke jaarlijks terug komt. Hierbij dient de toegang tot de attractie welke maar via een weg te bereiken is direct toegankelijk gemaakt te kunnen worden voor werkzaamheden. De keuze om hier met vaste houten palen te werken was geen optie en moest er een verwijderbare oplossing komen. Samen met de mensen van de technische dienst werd achter de schermen specifiek naar bepaalde wensen en eisen gekeken. Het ging hier niet alleen om een goed uitziend en functioneel product, maar ook moest het T.U.V. goedgekeurd kunnen worden. De keuze viel uiteindelijk op een verwijderbare afzetpaal met diverse specifieke maatwerk toepassingen.

 

Ons maatwerk product uitgelicht

Uit ons assortiment verwijderbare afzetpalen werd een paal gekozen met een diameter van 76 mm, welke van standaard 900 mm hoogte bovengronds naar 1200 mm bovengronds werd aangepast. De Ral kleur van de palen hebben wij aangepast naar een bruine Ral kleur welke precies aansloot op het thema van het park en de attractie. Ook werden alle palen voorzien van 4 stuks kettingogen, zo kon niet alleen bovenin de palen een ketting bevestigd worden wat het standaard is, maar ook halverwege de palen. Hierdoor creëer je niet alleen een betere afsluiting tussen het in- en uitgaande voetgangersverkeer, maar het ziet er ook een stuk robuuster en beter uit. Alle afzetpalen tot aan het gebouw van de attractie zijn verwijderbaar door middel van een driekantsluiting. De palen die in het gebouw zijn geplaats waar de wachtrij nog een stuk verder loopt, zijn vast stalen afzetpalen welke met een voetplaat op de ondergrond zijn vast geboord. Ook bij deze vaste palen werden dezelfde maatwerk oplossingen toegepast.

Rimax is tot slot zeer trots op haar maatwerk producten en mogelijkheden. Meer informatie of voor het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen.

Met dank aan,

Attractiepark Toverland

 

Attractiepark Toverland 1
Attractiepark Toverland 2