Over ons

Wie zijn wij, wat doen wij en wat kunnen wij voor Ú betekenen

Hallo, ik ben Giovanni Heesmans en samen met mijn vrouw Debby Heesmans-Kuppen genieten wij samen met onze collega's ieder van ons werk binnen Rimax.

Heeft u een parkeerplaats waar het keer op keer een chaos is omdat iedereen overal maar in en uit rijd? Moet uw bezoeker meerdere rondjes rijden om een vrije parkeerplek te vinden? Of rijd de beste heftruck chauffeur voor de zoveelste keer net tegen uw dure machine aan? Wij maken voor bedrijven, modulaire verkeerseilanden van beton zodat ze een afscheiding hebben voor in en uit rijdend verkeer. We maken parkeerplaats borden van beton waar u een plaat in kunt lijmen (bezoekers) zodat uw gast precies weet, hier kan ik parkeren. En voor uw dure machines, deze kunnen we afschermen met onze krachtige metalen maatwerk aanrijdbeveiligingen. Maar we kunnen nog veel meer leveren voor u, klein en groot eenvoudig en complex.

Waar zouden wij het voor u een stuk overzichtelijker en veiliger kunnen maken?

Hoe het allemaal begon

Het zaadje is in 2004 gepland door mijn vader Richard Heesmans. Een ondernemer die mee denkt en een passie heeft voor beton en metaal. 2 Krachtige materialen welke veelzijdig ingezet kunnen worden om zowel als beschermend element als ook ondersteunend element te dienen. Het begon heel eenvoudig onder de carport met het maken van betonpoeren. En groeide uit tot complete bovengrondse robuuste betonnen en metalen afzettingen. Als zoon vond ik het maar al te interessant hoe mijn vader zich uit kon leven met het materiaal en door mijn eigen opleidingen en werkervaringen werd al snel duidelijk dat ik de passie in het vak met mijn vader deelde en een mooie bijdrage kon leveren binnen Rimax.

2015 Heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. Het enthousiasme en de hands on mentaliteit van mijn vader destijds is de rode draad van nu binnen Rimax. Uitdagingen aanpakken en steeds weer de oplossingen weten te vinden en dan ook zelf om te zetten in de praktijk is waar ons enthousiasme blijft groeien.

 

 

 
Beton
techniek 

Ontwerp Zonder Titel 2023 03 02T214233.862


Van het bedenken van nieuwe producten, produceren van diverse soorten mallen, en het uiteindelijk produceren van het product, wordt volledig in eigen huis gedaan. Vol passie genieten wij elke dag weer van de geur van vers beton, het zit ons echt in het bloed.

 
Metaal
techniek

Ontwerp Zonder Titel 2023 03 02T214936.934


Cameramasten, anti-rampalen, wifi-masten, dak cameramasten, anti-ram barriers en nog veel meer producten voor terreinbeveiliging en inrichting worden allemaal in eigen beheer geproduceerd. Ook hier zijn de collega's erg gepassioneerd met hun vakwerk bezig.

  

 

 

 

Wat we samen bereiken is perfectie

Met regelmaat ben ik zelf te vinden in de productie. Zelf met de materialen bezig kunnen zijn blijft mijn passie. Het blijft fascinerend wat onze droge mortel met een scheut water uiteindelijk kan worden. Het lijkt soms zo makkelijk, maar schijn bedriegt. Het komt heel nauw om de perfectie te creëren die we verwachten. Productie na productie. Bedenkend en berekenend achter de tekentafel ontstaat een mal en gaandeweg dit proces kijk ik er alweer naar uit om de eerste productie ronde te mogen draaien. Als we vervolgens ook van de klanten terug horen dat ze het een ontzettend strak resultaat vinden, zo strak dat het gewoon zonde is dat het onder de grond verdwijnt. Yes! Dit is waar het ons allemaal om draait.

Krachtig en functioneel maar ook nog eens mooi. Voor minder doen we het gewoon niet. We werken met een glasvezelbeton klasse C45/55 welke voor een heel breed scala aan producten ingezet kan worden. Geloof me, we hebben onze max nog lang niet bereikt en zullen bezig blijven nieuwe producten te ontwikkelen, buiten de mooie maatwerk producten zijn we continu bezig ons vaste productassortiment verder uit te breiden.


producten en waar te vinden

Niet altijd zijn onze producten direct zichtbaar omdat ze hun krachtige functie van onder het maaiveld uitleven. Denk hierbij klein, een betonpoeren aan een afzetpaal gestort zodat deze bij levering direct kant en klaar in de grond gezet kan worden.
Of groter, heeft u uw auto de afgelopen week ergens binnen Nederland aan een laadpaal gekoppeld, wellicht dat deze laadpaal stevig verankerd zit op 1 van onze maatwerk betonpoeren. En zichtbaar, de in/uit rit bij verschillende treinstations, hier ziet u ons strakke en snel te plaatsen modulaire betonnen verkeerseiland waar installateurs hun slagbomen en intercoms op kunnen bevestigen.